BOUWPROJECT CHRONOS OP HET TERREIN VAN DE SNIEP DEFINITIEF VAN DE BAAN !

Beste Monolieters / Buurtgenoten,

Hierbij een update over het bouwplan voor hoogbouw op het terrein van de Sniep. Het kernteam van Monoliet, bestaande uit Dimitri van Hoven, Maria Jacobs, Philip Levert en Ton Zwennes, heeft sinds de laatste update van 18 april 2024 de vinger aan de pols gehouden. Er was lange tijd nog een kleine kans dat Chronos de plannen alsnog zou doorzetten binnen de nieuwe, door de gemeenteraad vastgestelde, randvoorwaarden.

Indien Chronos de plannen had willen voortzetten dan zou die aanvraag, met inachtneming van de door de gemeenteraad vastgestelde randvoorwaarden, door de gemeente niet meer in projectverband, maar binnen de lijnorganisatie van de gemeente worden afgehandeld. Chronos wilde de resultaten van het verkeersonderzoek afwachten, alvorens een definitief besluit te nemen. Nadat die resultaten bekend waren heeft Chronos besloten het project niet voort te zetten. De aanvraag omgevingsvergunning van het plan is, hierna, definitief buiten behandeling gesteld. Dit blijkt uit een zogeheten déchargeverklaring, die op 31-12-2023 is opgesteld en ondertekend door de gemeente. De gemeentelijke projectorganisatie voor dit project is eind 2023 opgeheven.

Chronos is nu op zoek is naar een koper voor de locatie van De Sniep. De mogelijkheid blijft bestaan dat een nieuwe nieuwe koper / eigenaar een nieuw bouwplan wil indienen.

Conclusie: Het Chronos-project is nu definitief van de baan. Als er een nieuw plan zou komen van een nieuwe koper moet hierover opnieuw geparticipeerd worden met de omgeving, dit in overeenstemming met de omgevingswet. Hierbij is het wel zo dat de randvoorwaarden niet meer ter discussie staan. Deze zijn immers door de gemeenteraad vastgesteld. Zowel voor een ontwikkelaar, de omgeving als de gemeente zijn dit de kaders. Woningbouw blijft dus mogelijk, maar is op korte termijn niet te verwachten. Bovendien zal dan van een “overval” zoals bij het Chronosproject geen sprake (kunnen) zijn, gelet op de voorwaarden die vastgelegd zijn in de nieuwe randvoorwaarden.

Voor Monoliet betekent dit, dat hiermee onze rol niet meer nodig is. Wij verklaren ons dan ook ontslagen van de taak/bevoegdheid om voor en/of namens jullie richting gemeente op te treden. De website van Monoliet zal dan ook over enkele maanden verdwijnen. De gemeente heeft ons toegezegd dat, mochten er nieuwe plannen komen, zij ons direct zal informeren. Rest ons u allen te bedanken voor uw inzet, suggesties en steun in de achterliggende drie jaren.

Met vriendelijke groet, namens Monoliet.

Dimitri van Hoven
Maria Jacobs
Philip Levert
Ton Zwennes

Aanbevolen artikelen

[instagram-feed]