Ontwikkelaar Chronos mag aan de slag met De Sniep, maar niet hoger dan 4 tot 7 bouwlagen

Bron: Algemeen Dagblad 16-05-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondanks weerstand uit de buurt mag bouwer Chronos doorgaan met het ontwikkelen van een plan voor appartementen op de plek van hotel De Sniep.

Groot was de schrik begin 2021 toen de buurt duidelijk werd dat het bekende Zoetermeerse hotel, restaurant en partycentrum De Sniep is verkocht aan Chronos en plaats zou maken voor twee woontorens van acht en vijftien bouwlagen. De omwonenden waren woest: zo’n hoog plan paste hier niet. Na een roerig jaar verlaagde de ontwikkelaar de hoogtes.

Begin dit jaar stelde de gemeente regels op voor het project. Toen werd duidelijk dat het stadsbestuur niet hoger wil dan vier tot zeven verdiepingen. Chronos paste zijn plan aan.

Levensloopbestendig

Dat is uiteindelijk ook wat de gemeenteraad maandagavond besloot: op de plek van De Sniep mag een gebouw komen van vier oplopend tot zeven verdiepingen hoog. Zeven aan de kant van het Binnenpark, vier aan de Broekwegzijde. De andere regels: gebouwen moeten passen in de omgeving. Bij voorkeur komen hier betaalbare levensloopbestendige huur- en koopwoningen voor de zogenoemde ‘empty nesters’ uit de wijk. Voor auto’s komt er straks een in-en uitrit op de Zwaardslootseweg. De gevolgen daarvan onderzoekt de gemeente nog. Dat kan namelijk weer van invloed zijn op de plannen voor een naastgelegen rotonde. De gemeenteraad was verdeeld: GroenLinks, PvdA, D66, SP, ZV en FvD stemden om verschillende redenen tegen.

Voor veel buurtbewoners gaan die regels nog niet ver genoeg. De klankbordgroep van buurtbewoners, Monoliet, heeft bezwaren tegen onder meer de hoogte van het gebouw en verkeersveiligheid en liet dat ook duidelijk weten aan de gemeenteraad via insprekers.

Aanbevolen artikelen

[instagram-feed]