Buurt krijgt brief met uitleg over bouwplan De Sniep

Voordat projectontwikkelaar Chronos woontorens op de plek van De Sniep bouwt, moet de gemeenteraad eerst verklaren geen bezwaar te hebben.

Dat stelt wethouder Robin Paalvast ( wonen) die voor de gemeenteraad uitzocht hoe het nou precies zit met vergunningen voor dit terrein. Hij stuurt ook de omwonenden binnenkort een brief met uitleg.

Het perceel aan de Broekwegschouw waar hotel-restaurant De Sniep staat heeft een horecabestemming, dus mogen er geen woningen staan. Eigenaresse Inge van der Burg wil haar zaak wel verkopen aan de projectontwikkelaar die nu bij de gemeente toestemming moet vragen voor het plan voor 132 woningen op deze plek. Het gaat om twee woontorens met eigen parkeerkelders en een doorgaande weg over het terrein.

Geen bezwaar

De bouwer bepaalt zelf bij zijn aanvraag welke procedure hij wil volgen. Chronos kiest voor de bouw van de appartementen een uitgebreide procedure voor de omgevingsvergunning met van het bestemmingsplan afwijkend gebruik. Dat houdt in dat de horecabestemming ongewijzigd blijft, maar dat Chronos toestemming vraagt om er vanaf te wijken. Het stadsbestuur mag die vergunning verlenen, maar enkel als de gemeenteraad een verklaring van geen bezwaar afgeeft.

Bron: https://www.ad.nl/zoetermeer/buurt-krijgt-brief-met-uitleg-over-bouwplan-de-sniep~ad57c676/

Aanbevolen artikelen

[instagram-feed]